Seminariet syftar till att få en ökad förståelse för varför en person med kognitiv sjukdom inte kan äta och vad som händer med kroppen i sent palliativt skede.

Frågor som kommer att tas upp är:

  • Vilka ätsvårigheter brukar uppstå hos patienter med kognitiv sjukdom under olika skeden av sjukdomsförloppet och i livets slutskede?
  • Hur kan vi arbeta tillsammans för att sätta mål runt nutritionen i sent skede av kognitiv sjukdom, och vilka nutritionsinsatser är aktuella att göra?
  • När behöver vi börja trappa ned t ex enteral nutrition, sluta väga patienten etc. och hur kommunicerar vi det med närstående?

Inbjudan i PDF-format kan laddas ner här bredvid.

Datum

Onsdag den 5 maj 2021 kl. 13:00–16:00

Plats

Utbildningen kommer genomföras digitalt via Microsoft Teams. Information och länk till Teams kommer till din mejl i god tid före utbildningen.

Målgrupp

För personal, oavsett yrkesgrupp, som är ny och/eller är i behov av att få en grundläggande introduktion om palliativ vård, och som är:

  • Anställda inom Region Stockholm och vårdgivare med avtal med Region Stockholm
  • Anställda i samfinansierande kommuner: Danderyd, Ekerö, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nykvarn, Salem, Sollentuna, Solna, Stockholms stad, Tyresö, Vallentuna, Vaxholm och Upplands-Bro
  • Övriga deltagare är välkomna mot en kostnad (se nedan).

Medverkande

Petra Tegman, Silviasjuksköterska, leg. sjuksköterska, distriktssköterska och specialistsjuksköterska i palliativ vård och demensvård

Kostnad

Kostnadsfritt för deltagande från Region Stockholm och samfinansierande kommuner: Danderyd, Ekerö, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nykvarn, Salem, Sollentuna, Solna, Stockholms stad, Tyresö, Vallentuna, Vaxholm och Upplands-Bro.

För övriga utgår en kostnad på 500 kr + moms. Vänligen ange fakturaadress i anmälan.

Anmälan

Sista anmälningsdatum har nu passerat. (2021-05-04)